Avoin kutsu

Kutsu taiteen ja kulttuurin yhteisvastuutalkoisiin

Julkinen sähköposti 5.-6.10.2012 sekä 10.-11.10.2012

Joskus elämä on pelkkää auringonpaistetta. Juhlaa ja ilonpitoa ystävien seurassa pitkin päivää – vehreä paratiisi maanpäällä, jota rakkaus valaisee. Joskus elämä on yhtä helvettiä – vain itku ja hammasten kiristely seuranaan. Helvetti kuin kylmä, pimeä ja loputon avaruus ympärillämme, jossa sielurukka yksin miettii menneitä – äärettömän matkan päässä toisesta onnettomasta sielusta.

Jukka Paakkanen 2012

Hyvä taiteen ja kulttuurin tekijä ja vaikuttaja,

olen surffannut netistä sekalaisen otannan luovan alan toimijoiden sähköpostiosoitteita kertoakseni teille ja teidän välityksellänne kaikille tuttavillenne kehitteillä olevasta taiteen ja kulttuurin yhteisöpalvelusta internettiin. Käy ystävällisesti tutustumassa ideoituun yhteisöpalveluun verkkosivuillamme www.ifitfi.com ja anna palautetta, mihin suuntaan palveluja tulisi edelleen sinun mielestäsi kehittää. Tervetuloa mukaan rakentamaan yhteisöpalvelua!

Myrskytuulet puhaltelevat tänä päivänä vahvasti ympärillämme muuttuvassa maailmassa ja yhteiskunnassa, jossa elämme. Ihanteet, joiden varassa eri ideologiat ovat maailmaa rakentaneet, huojuvat tuulien puuskissa. Heikolle perustalle rakennettu korttitalo huojuu ja pyramidirakennelma uhkaa sortua mielettömyyteensä ennen aikojaan.

Kävin syksyn kynnyksellä Galleria Sculptorissa kuvanveistäjä Ossi Somman puhuttelevassa näyttelyssä. Sanomalehtileikkeistä kuvineen sekä taiteilijan omista ajatuksista kootuista leikkeistä muodostuva kolmen taulun kollaasiteos puhutteli erityisesti. Poistuin näyttelystä ja mietin professori Ossi Somman teoksessa esiintynyttä ajatusta: ”Ei voi palvella kahta herraa, Jumalaa ja mammonaa.” Maailma on valinnan edessä – joka hetki.

Kestävä kehitys, elinikäinen oppiminen, pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, hyvä vanhuus, turvallinen lapsuus, työhyvinvointi, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, perusturva ja -toimeentulo, oikeus työhön, ihmisarvo, oikeus ja kohtuus, totuus ja valhe – kaikki tärkeitä ja etenkin kunnallisvaalien alla ajankohtaisia teemoja, joista jokaisesta voisin kirjoittaa pakinan. Se ei riitä.

Pelkkä hyvä ajatus ei riitä. Teot puhuvat puolestaan. On aidosti ja oikeasti yhteisvastuun aika. On aika välittää lähimmäisestä. On aika olla aito. On aika työntää kädet saveen kyynärvartta myöten. On aika antaa. Jokainen voi omalla toiminnallaan ja valinnoillaan saada kasvun aikaan. Hyvinvointi lähtee meistä jokaisesta yksilöstä ja kasvaa yhteisestä hyvinvoinnintunteesta. Ole rehellinen itsellesi. Ole rehellinen toiselle. Yhdessä seisomme tai kaadumme. Yhdessä olemme onnellisia tai onnettomia.

Työvoimakoulutuksessa puhuttiin kuplasta, johon ulkopuolelle joutuneen on vaikeaa päästä sisään. Hektisessä työmaailmassa kiirehtivä yksilö rynnii asetettujen tavoitteiden perässä näkemättä ympärillään olevien syrjäytettyjen yksilöiden elämää – kuplassa elävältä puuttuu kyky välittää – tai aika? Meillä on niin kiire koko ajan, mutta kukaan ei tiedä minne juostaan. Kuitenkin jokainen hetki elämässämme on yhtä arvokas. Uskalla sinä elää joka hetki. Elämällä on tapana kasvattaa jokaista omalla tavallaan. Joskus se tarkoittaa kuplan ulkopuolelle joutumista, jotta voisi nähdä sen, mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Onko sinulla asiaa? Onko sinulla jaettavaa? Onko sinulla sanottavaa? Onko sinulla kerrottavaa? Onko sinulla kokemuksia? Onko sinulla näkemyksiä? Meillä kaikilla on.

Jos vastasit kyllä kerran tai useammin, saatamme yhdessä käynnistää projektin. Lähde mukaan kertomaan tarinaa kuvin tai sanoin. Jaa toisillekin puhuttelevat runosi ja elämänviisautta kukkivat aforismisi eletystä elämästä. Lähde mukaan luomaan julkaisukanavaa. Harva meistä kirjoittaa ja julkaisee teoksen yksin – yhdessä teemme sen varmasti. Harva meistä keksii juonenkäänteet koko tarinaan – luvun verran useampi. Mitä sinä tahdot kertoa tässä hetkessä tarinan päähenkilön silmin omasta kokemusmaailmastasi kumpuavaa hetken rentouttavaa lukuelämystä janoavalle yksilölle? Kertoisitko sen mieluummin valokuvin ja lyhyin kuvatekstein tai kommentein? Lähde mukaan tekemään tilaa luovuudelle ja rohkaisemaan osallistumaan. Lähde mukaan tallentamaan ajankuvaa.

Mikään ei tässä maailmassa toimi ilman rahoitusta – sitäkin tarvitaan. Isoilla voluumeilla yhteisöpalvelu tuottanee niin projektiin osallistuville luovuutensa tuotoksen sijoittaneille kuin yritykseen rahaa sijoittaneillekin siihen sijoitetun pääoman takaisin korkoineen. Uskoa on ja toivoa. Taivas asettaa unelmillemme rajat.

Käy verkkosivuillamme www.ifitfi.com sekä Facebookissa ja hae Tuote/Palvelu nimeltä Ifitfi. Ilmaise kiinnostuksesi projektia kohtaan tykkäämällä. Lähetä viestiä siitä, mihin suuntaan kehitteillä olevaa yhteisöpalvelua tulisi sinun mielestäsi viedä. Se on tärkeää, koska vain siten voin osoittaa mahdollisille projektin rahoittajille, että idea herättää kiinnostuksen ja tällaiselle yhteisöpalvelulle on olemassa osoitettu tarve. Kerro tästä mahdollisuudesta kaverillekin. Eri yhdistysten ja seurojen vastuuhenkilöitä pyydän välittämään viestini taide- ja kulttuuriyhteisön sisällä. Kiitos Sinulle.

Yritystoiminnan aloittamista harkittaessa on menossa ideointivaihe ja kokoan ideaa yhdessä rakentamaan erilaisista idean toteuttamisen osaamisalueista vastaavia henkilöitä. Ilmoittaudu mukaan. Olen kuin matonkutoja, joka valitsee erivärisiä lankoja ennen kuin varsinainen työ alkaa. Visio on selvä. Askelmerkkien paikkoja hiotaan. Idea kantaa ja määränpäässä näkyy yhteisöpalvelu, joka tarjoaa ajanhetkeen internetissä foorumin tuottaa ja julkaista yhteisön yhdessä tuottamia julkaisuja, markkinoida ja myydä ifitfejä, IFITFI-tuotteita sekä taide- ja kulttuuritapahtumia. Yhteisöpalvelu on luovan työn tekijän ja kuluttajan yhdistävä kanava. Yhteisöpalvelu on reilu vaihtoehto – reilun kaupan kulttuuria. Kaikki taiteen ja kulttuurin palvelut, tuotteet, tapahtumat ja tekijät voi tavoittaa yhden verkkosivuston kautta. Kerrankin sopassa on monta keittäjää ja valmis soppa ei lopu koskaan kesken. Luvassa on yllätyksiä – visuaalisia, soinnillisia ja kirjallisia välipaloja arjen taukohetkiin. Yhteisöpalvelun logossa on tyylitellyssä i-kirjaimessa avaimenreikä – jokaisella meillä on hallussaan avain, joka sopii siihen. Oma pää – pääoma.

Yhteisöpalvelu vastaa ajan haasteisiin. Nykytilanteessa supistuvilla työmarkkinoilla taidepiirien ja kaupallisten toimijoiden on löydettävä silta, jotta uutta voisi syntyä ja yhteiskunnassa toivottua hyvinvointia voitaisiin elvyttää ja ylläpitää. Taiteesta ja kulttuurista voi tehdä koko kansan elinkeinon ja tiedostavalla kuluttamisella luoda uudentyyppiset työ- ja kulutusmarkkinat. Luovuus on ehtymätön voimavara. Hyvää tahtoa ja tiedostavaa asennetta tarvitaan kaikkialla. Vain yhdessä rakennamme huomisen mahdollisuuksia.

Tässä hetkessä mukana. Valoa ja iloa.

Jukka Paakkanen

IFITFI yritysidean esittelysivujen päävalikko

Jos olet vaikuttunut löydöstäsi, kerro IFITFIstä toki kaverillekin - Juuri näin - I just found - I just saw - Just like this - Juuri näin

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.ifitfi.com/avoin-kutsu">
Twitter
LinkedIn