Todistukseni Isännän pöydässä TV7 2016

TV7_Isännän_pöydässä_140417_Jukka_Paakkanen_esittely

Lähde: http://www.tv7.fi

 

Ohjelma on kuvattu 12.12.2016 ja esitetty TV7 kanavalla 14.4.2017 ja 19.4.2017. Ohjelma on katsottavissa TV7 ohjelma-arkistossa.

http://www.tv7.fi/vod/player/55056/

 

player

 

POIMINTOJA TYÖNHAKIJAN ELÄMÄSTÄ VUONNA 2016

 

LOMAMATKA 5.-19.1.2016 TENERIFFA

Elisa odottaa Helsinki-Vantaalla pääsyä lentokoneeseen matkalla Teneriffalle 5.1.2016. Lentokoneeseen pääsee kello 06.05 alkaen.

Lennolla Teneriffalle 5.1.2016. HUOM. Kameran kello oli koko lomamatkan ajan Suomen ajassa eikä Teneriffan ajassa (- 2h).

Elisa hotellin edustalla Teneriffalla 5.1.2016. Isa oli hankkinut meille lomapaikassa kahden viikon täyden ylläpidon loistavassa hotellissa.

Siisti lomahuoneisto oli kahdessa kerroksessa rauhallisella alueella kävelymatkan päässä keskustan palveluista ja Atlantin valtameren hiekkarannoilta.

Nuorten Leijonien MM-finaalin hengessä mukana Teneriffalla 5.1.2016. Jännittävä ottelu katsottiin pelaajien kanssa mestaruudesta iloiten ja kiitollisin mielin. Elin hengessä rukouksessa mukana Suomen voittoon uskoen matsin tuoksinassa ja voittomaalin syntyessä huudahdin kovaan ääneen ´KIITOS JEESUS´, mikä herätti hymyjä ja tutkailevia katseita toisten ravintola-asiakkaiden keskuudessa kaikkien iloitessa spontaanisti ottelun lopputulosta.

Vesileikkejä Elisan kanssa Teneriffalla hotellin uima-altaalla 6.1.2016.

Näkymä merelle hotellin lomahuoneiston yläkerran parvekkeelta ilahdutti lomailijan uima-altaalla rentoutunutta mieltä 6.1.2016.

Kaikki ruokailut ja välipalat juomineen kuuluivat hotellin ylläpitoon. Ravintolan seisovat pöydät notkuivat päivittäin eri ruokakulttuurien teemojen mukaan monipuolisia antimia.

Löhöilyä ja lomalukemista hotellin uima-altaalla Elisan vesileikkien jälkeen 7.1.2016.

Ruokatarjoilu oli maittavaa ja makuhermoja hivelevää. Kattaukset olivat kutsuvia ja miellyttivät esteettistä silmää joka ainoana buffet-ruokailukertana. Ystävälliset tarjoilijat hakivat pois käytetyt astiat ripeästi ja hotellin palvelu oli kaikin puolin erinomaista.

Hotellin yökerhossa oli tarjolla päivittäin vaihtuvaa viihdykettä lomavieraina oleville asiakkaille. Baareista tarjoiltiin alkoholia ja virvokkeita. Talon viinit, oluet ja virvoitusjuomat olivat rajoituksetta tarjolla täysihoidolla oleville asiakkaille snacksien tarjoilupisteen yhteydessä joka päivä kellon ympäri.

Teneriffalla on rantahiekka tulivuoriperäisen saaren mustaamaa. Nautimme Elisan kanssa Atlantin valtameren aalloista 8.1.2016.

Hotellin täysihoidossa olevilla asiakkailla oli kerran viikossa mahdollisuus päästä meren rannalle Monkey Beachin palveluiden piiriin täydellä ylläpidolla ruokineen ja juomineen kuljetukset kohteeseen ja pois mukaanlukien.

Ruokailumiljöö myös sisällä hotellin ravintolassa miellytti meitä rannalla vietetyn päivän jälkeen viilenevässä illassa 8.1.2016.

Vietimme Elisan kanssa päivää keskustassa kierrellen Isan ollessa uimassa muistorikkaalla masters-uimareiden uimaleirien uimastadionilla.

Aurinko lämmitti meitä iltaan asti lomahuoneiston parvekkeella iltaa odotellessa 9.1.2016.

Saimme katsella iltaisin huikeita näytöksiä hotellin yökerhossa. 9.1.2016 oli vuorossa aasialainen akrobatia- ja tanssiesitys lohikäärmeineen.

Vietimme aurinkoista päivää yhdessä maailman upeimmista vesipuistoista toinen toistaan hienommista liukumäistä ja vesileikeistä nauttien 10.1.2016.

Elisakin pääsi mukaan pieniin vesiliumäkiin. Laskin itse kaikki tarjolla olleet vesiliukumäet päivän kuluessa. Oli tarjolla useita huikeita ja ikimuistoisia liukuja.

Siam Parkissa oli tarjolla monenlaisia vesielämyksiä ja ajanviettopaikkoja. Elisakin pääsi ihmettelemään aaltosimulaattorin kupeessa olevaa keinotekoista hiekkarantaa.

Kävimme Elisan kanssa käärmekuvauksessa pienen ja ison käärmeen kanssa 10.1.2016. Elisa oli kuvaustilanteessa hyvin reipas.

 

Buffet-pöydiltä löytyi aina kaikille jotakin mieleistä murkinaa. Tarjoilut saivat kaikki suut muikeiksi 11.1.2016.

Menevälle riitti koettavaa. Välillä oli vain mukavaa rentoutua hotellin uima-allasalueella snackseista ja virvokkeista nauttien.

Teimme Suomi Retket ryhmämatkan Teidelle 12.1.2016. Matkaan sisältyi pakollinen sivujuonne eli vuoteiden, vuodevaatteiden ja villatuotteiden myyntiesittely ennen tulivuorelle menoa.

Bussin kerättyä matkaan lähtijät ja käytettyä meidät ensin myyntiesittelyssä aloimme hiljalleen kavuta kohti vuoren huippua. Kasvillisuus vaihtui mitä korkeammalle kipusimme kiemurtelevia ja kapeita ajoväyliä.

Loppumatka sujui nopeasti huipun tyveen vievällä köysiradalla. Maisemat saaren kaukaisiin osiin ja merelle olivat hulppeat jo hississä. Mahtavat näköalat ihmisen perspektiivistä tarkasteltuna.

Korkealla oli kylmää ja kapea ilmanala. Ensin oli olo kuin kalalla kuivalla maalla, kunnes hengitys tasaantui ja elimistö tottui vähähappisempaan vuoristoilmaan.

Teiden kävijät pääsivät pilviä korkeampaan näköalaan kuitenkin jalat tukevasti vasten maankamaraa. Korkealla ja merellä tuntee ihminen pienuutensa maanpäällisenä olentona ajassa.

Tämä näköala oli myyntiesittelyn ajan kestämisen arvoinen lomaodotusten täyttymysten voitto, tuumaa yhtä elämänkokemusta rikkaampi vuorikapuilija.

Paluukyydillä päästiin takaisin bussille ja illaksi lomakotiin lihapatojen ääreen.

Bussi kaarsi retkeilijöiden residenssin edustalle ja voipunut matkaajien ryhmä pääsi illaksi kotiin.

Ruokailun jälkeen Elisa tuumaa, että elämä jatkuu taas. Elisa kävi joka ilta ennen esityksiä lavalla esiintymässä toisten lastan tapaan – ´Get together´.

Taas menossa bussilla jonnekin katsomaan maailman seitsemättäsataa ihmettä – vai muuten vaan hienoa ajanviettopaikkaa saaren toisella puolella.

Teneriffalla oli paljon tuulivoimapuistoja – mereltä tuulee.

Saaren luonto ja kasvillisuus oli monipuolinen ja meren läheisyys päivittäin kouriintuntuva. Aurinko hyväili lomamieltä suloisesti.

Saaren pohjoisosassa rantahietikko oli tummanpuhuvaa.

Papukaijapuistossa voi nähdä ja kokea kerralla kaikki luonnon ihmeelliset olennot erittäin esteettisesti kauniissa ympäristössä. Voin lämpimästi suositella käyntikohteeksi saarella vierailijalle.

Eläintarhan ympäristö ja satumaisen kauniiksi puistikoksi rakennettu miljöö palveluineen ja näytöksineen kutsui meitä ensi askeleelta käymään puistoalueelle.

Kolme elefanttipensasta kutsui töräytellen matkaan halki satumaisen puistoalueen katsomaan kaikenmaailman eläimiä toinen toistaan vaikuttavampiin näytöksiin.

Gorilla palvoo aurinkoa.

Gorillat ihmetyttivät kovasti Elisaa 13.1.2016.

Papukaijat väriloistossaan samalla oksalla sopuisasti.

Puistossa oli kaikenlaisia karvaisia, nahallisia ja sulallisia olioita. Toiset oleilivat eläintarhamaisissa olosuhteissa ja toiset luonnonmukaisemmin rakennetuissa ympäristöissä ihmisten katseiden saavutettavissa.

Miekkavalaiden, delfiinien, mursujen, hylkeiden ja papukaijojen kanssa toteutetut erilaiset esitykset olivat päivän huikeinta antia. Eläinten voimakas liikehdintä, yhteistyökyky ohjaajiensa kanssa sekä osoitetun eläinymmärryksen korkea taso lumosi katsojan.

Kilpikonnat ja gekko ihmetyttivät Elisaa ja vanhempia elämänmuotojen tarkkailijoita.

Tiikerit käyskentelivät kylläisinä päivänpaisteessa.

Isot kissat makoilivat omassa rakennetussa elinympäristössään ihmisten ohi kulkevaa virtaa seuraillen – ei ihmisten jatkuva liike paljoa kiinnostanut Bengalin tiikereitä.

Hiljaa hyvä tulee, toteaa kilpikonna ja käy ruokalevolle vatsa kylläisenä kesken siirtymän toisen kilpikonnan luo.

Saukot hakivat turvaa toinen toisistaan pesämäiseen kasaan käpertyen.

Punapanda osoitti uteliaisuutta katselijoitaan kohtaan.

Loro Parkissa riitti nähtävää koko päiväksi.

Delfiinit osoittivat suurta eläinälykkyyttä vaativissa ja tarkaan ryhmässä ihmisten kanssa toteutettavissa näytöstempuissa 13.1.2016.

Esityksessä mukana ollut pieni tyttö osoitti rohkeutta ja todisti luonnollisesta rinnanelon mahdollisuudesta itseään huomattavasti suurempien ja voimakkaampien eläinten keskellä.

Surffausta delfiinin selässä 13.1.2016 Loro Parkissa.

Ihmisraketin lailla delfiinien tarjoamalla nostovoimalla vedestä ylös sinkoutuva ohjaaja halkoo ilmakehää 13.1.2016 Loro Parkissa. Päätä huimaavaa menoa ja todella taitavaa yhteistyötä ihmisen ja eläinten kesken.

Akvaariomaailmassa riitti väriloistoa ja monenmoista merenelävää katseen tarkasteltavaksi meduusoista alkaen.

Kalat ja mereneläväiset liikehtivät ihailuttavan sulavasti kirkkaassa vedessä 13.1.2016 Loro Parkissa.

Hai bongattiin turvallisesti lasin takaa Loro Parkin akvaariomaailmassa 13.1.2016.

Näytöksessä miekkavalaat esittivät näyttäviä hyppyjä delfiinien tapaan ilmojen halki valtavan massansa lennättäen. Valaan potkuissa on voimaa, joka saa vesimassat kastelemaan puoli katsomoa.

Miekkavalas esittelee kuivalla maalla ruumiinhallintaa ohjaajan antamien merkkien mukaan 13.1.2016 Loro Parkissa.

Miekkavalas saa tehdystä esitystyöstä ohjaajaltaan palkaksi sylillisen kaloja hampaansa katsojille paljastaen.

Miekkavalaat esittivät vielä näytöksen lopuksi hurjia hyppyjä katsojien ihastukseksi ennen elämyksen päättymistä.

Matkalla papukaijanäytökseen bongasimme mustan pantterin.

Loro Parkissa oli kaikkialla huolliteltu yleisilme ja paljon erilaista nähtävää, mikä sai vierailijan viihtymään alueella koko päivän.

Värikkäät papukaijat lensivät näytöksessä salissa ja tekivät ohjaajan merkkien mukaan erilaisia huikeita temppuja 13.1.2016 Loro Showssa.

Hyljenäytöksessä saimme nähdä erilaisia uskomattomia temppuja ja hylkeen toimintakykyjä yksin ja ryhmässä.

Ohjaajan merkistä hylkeet laskivat mäkeä ja tekivät muun muassa palloilla erilaisia taidokkaita temppuja 13.1.2016 Loro Parkissa.

Hylkeen hellyyden osoitukset ohjaajaa kohtaan hymyilyttivät makeasti 13.1.2016 Loro Parkissa.

Hylje esitteli purukalustoaan katsojille. Noissa leukaperissä on puruvoimaa.

Bongasimme yksinäisen apinan poikasen 13.1.2016 Loro Parkissa.

Bongasimme myös apinapariskunnan lehvästön takaa toisiinsa keskittyneinä 13.1.2016 Loro Parkissa.

Pingviinirakennus oli mielestäni ehkä koko Loro Parkin vaikuttavin nähtävyys.

Eläintenhoitaja piti vierailijoiden katseiden alla huolen pienimmistä yksilöistä 13.1.2016 Loro Parkissa. Harva pääsee katselemaan niitä luonnossa elinalueillaan.

Pingviineille oli rakennettu mahdollisimman luonnonmukainen elinympäristö jäätiköineen ja katosta putoavine lumisateineen.

Sukellus hyiseen veteen tuntui maittavan tälle aktiiviselle uimarille 13.1.2016 Loro Parkissa.

`Be Cool`

Toivon tälle pingviiniyhdyskunnalle kaikkea hyvää vastakin. Kaikkinensa näyttelyssä tuotiin hyvin esille pingviinien elämänkuva.

Tässä on kala poikinensa. Näyttely päättyi pingviinien ruokavarastolle. Kyllä hoitajat pitävät niistä hyvän huolen säännöllisesti pingviineitään ruokkien.

Kalankasvatuslieriö täynnä elämää 13.1.2016 Loro Parkissa.

Alligaattori ja kilpikonna sulassa sovussa 13.1.2016 Loro Parkissa.

Piraijaparvikin bongattiin 13.1.2016 Loro Parkissa. Kun ei ollut mitään syötävää tarjolla, ne vaikuttivat hyvin säyseiltä kaloilta.

Akvaariomaailman kulkutunnelissa saattoi katsella kaloja myös alapuolelta käsin.

Takaisin lomakotiin lähdettäessä on paljon nähdystä muisteltavaa. Taakse jäävät Loro Park ja Teiden tulivuoren huippu.

Aurinkoista päivää vietettiin hotellin uima-altaalla 14.1.2016.

Aurinkorasva oli tarpeen, ettei vaalea iho palaisi auringon paahtaessa.

Viihdyimme hyvin aurinkoisessa lomasäässä altaissa pulikoiden, välipaloja ja virvokkeita nautiskellen 14.1.2016 hotellialueella.

Välillä oli saatava tukevampaa ravintoa. Sitä tarjoiltiin notkuvista buffet-pöydistä.

Illan tullen allasalueet hiljenivät.

Taivaankansi tummuu ja pimeys laskeutuu illan saapuessa.

Valaistut palmut saattelivat lomailijat illalliselle ja yökerhoon viihtymään.

Pienimmistä hotellivieraistakin pidettiin hyvää huolta järjestettyjen leikkien, kilpailujen ja maskottien säännöllisten allasalue- ja yökerhovierailuiden myötä.

Yökerho täyttyi hotellivieraista iltaesitysten alkaessa.

Ensimmäisen papukaijaesityksen olimme nähneet edellisellä lomaviikolla.

Toinen illan esitys oli huikea afrikkalainen akrobatia- ja tanssishow sisältäen tulennielentää ja sirkustaidetta.

Ostosreissu keskustassa uuvutti pienen matkaajan, joka ei herännyt lainkaan päiväruoalle. Vanhemmat saivat rauhassa nauttia kahden buffet-antimista.

Päiväunilta oli mukavaa lähteä uimaan hotellin allas-alueelle 15.1.2016.

Elisa viihtyi aina tilaisuuden tullen vesileikeissä altaalla yksin ja kaksin.

Illallisella oli tarjolla herkullinen aasialainen buffet-pöytä 15.1.2016.

Yökerhossa esiintyi 15.1.2016 taikuri avustajineen. Show oli huikea ja maallikolle käsittämättömiä temppuja sisältävä.

Taikuri työnsi lavalle tuodun maasta korotetun ja avoinaisen pyöräjalustan päälle asetetun pienen arkun läpi miekkoja.

Poistettuaan arkun läpi työnnetyt miekat taikuri peitti arkun taikahuivillaan, jonka jälkeen hän nosti sen ylös.

Aiemmin miekoilla lävistetystä ja pyöräjalustalla näyttämölle työnnetystä pienestä arkusta nousi ylös taikurin avustaja – hienosti toteutettu temppu meni yli ymmärryksen.

Huikean näyttävät temput seurasivat toinen toistaan hotellivieraita suuresti viihdyttäen.

Aurinkoisen päivän paistattelua, vesileikkejä ja rentoutumista hotellin uima-altailla 16.1.2016.

Päiväkahvit maittavan aterian jälkeen kruunasivat makunautintojen koko kirjon.

Aurinkoa oli tarjolla sopivasti koko loma-ajan.

Palmujen katveessa sielu nautti levosta kuin olisi maannut keitaalla keskellä ympäröivän maailman aavikkoa.

Vielä parvekkeellakin istuskellessa kiitollisuus valtasi mielen unelmalomasta iloiten.

Illallisella sielu sai mannaa herkutellen ravuilla aasialaiseen makumaailmaan tutustuen.

Upea hotellialueen päiväkeidas ilahduttaa sielua iltavalaistuksessakin vielä jälkikäteenkin muistojen aarteistossa ajassa.

Maskotin vierailu sai pienet hotellivieraat iloitsemaan näkemästään 16.1.2016.

Saimme nauttia iltashowssa näyttävän tanssi- ja akrobaattiryhmän mahtavasta esityksestä 16.1.2016.

Tanssiesitykset ja akrobatiaesitykset vuorottelivat tämäniltaisessa showssa.

Saimme todistaa ihailtavaa ruumiinhallintaa esiintyjän kieppuessa kankaan varassa näyttämöllä.

Kylmäksi ei katsojaa jättänyt purentavoimillaan itsensä kannattelevan esiintyjän kieppuminen perhosen tapaan raajojaan heilutellen esiintyjän ruumiin ollessa kiertoliikkeessä itsensä ympäri.

Illan esityksen loppuhuipentuma oli tanssikoreografialtaan vaativa ryhmän tanssiesitys näyttävine nostoineen ja akrobaattisine muodostelmineen.

Aamulla päivän viettoa pohtiessamme bongasin hotellin palvelupisteessä kutsun gospelkonserttiin. Herra puhutteli sydäntäni mennäkseni sinne illalla. Aamiaisen jälkeen 17.1.2016 suuntasimme kävellen keskustaan.

Matkan varrelta löysimme kivan leikkipuiston. Elisa nautti päästessään leikkilaivan kapuksi brygalle, laskemaan mäkeä ja keinumaan leppäkertun selkään.

Herra vahvisti sydämelleni kehotuksen illan konserttiin menemiseksi osoittamalla minulle matkan varrelta asioita. Bongasin keskustassa ruotsalaisten ylläpitämän kirkkorakennuksen 17.1.2016.

Bongasin keskustan ranta-alueelle hienosti hiekasta valmistetun teoksen Jeesus Nasaretilaisesta opetuslapsineen pääsiäisaterialla 17.1.2016.

Rantabulevardia pitkin suuntasimme kulkumme markkinoille nauttien merellisestä ilmastosta ja kauniista merellisistä maisemista.

Bongasin 17.1.2016 mereltä kuin vetten päällä kulkevan katamaraanin saapuvan satamaan.

Paikallisilla markkinoilla oli paljon ihmisiä kuin meressä kaloja 17.1.2016.

Rattaiden kanssa luovittavia väljempiäkin väyliä löytyi turistien suosimalla markkina-alueella, kun viitsi vähän kiertää sivummalta ahtaat ostoshuumassa olevan ihmismassan muodostamat kapeikot.

Joskus oli vain rauhallisesti ja kärsivällisesti mentävä läpi kapeita kangasbasaareja pitkin päästäkseen eteenpäin markkina-alueella.

Teide kutsuu käymään vuorenrinteille kuin Herra rukoukseen Hengen voimassa Isän kohtaamiseksi rukousmaailmassa  17.1.2016.

Bongasin keskustassa kulkurit koirineen matkalla markkinapaikalle 17.1.2016.

Bongasin keskustassa kuin kasvuston keskellä roikkuvat talteen poimimista odottavat apinanleipäpuun hedelmät 17.1.2016.

Bongasin vikkelästi liikehtivän sisiliskon auringon paahteessa kuivettuneen pensaan oksaston seasta 17.1.2016.

Bongasin hotellille takaisin saavuttaessa keitaamme kyltin päälle laskeutuvat puiden varjot kuin peitteen, joka estää näkemästä selvästi tarkastelun alaista asiaa 17.1.2016.

Markkinahumun ja kaupungilla kävelyn jälkeen oli virkistävää pulahtaa uima-altaaseen ja levähtää auringonottotuolissa hetki rukoukseen Herran kanssa ryhtyen 17.1.2016.

Ruokailun yhteydessä totesin keitaan väellä olevan ulkoisesti kaikki hyvin. Jäin rukouksessa asiaa pohtimaan ja kyselemään.

Herra osoitti minulle tällä näkymällä totuuden keitaan väen sisimmässä vallitsevasta tilasta 17.1.2016. Pimeältähän siellä näyttää.

Maailmassa näyttää kaikki olevan hienosti kohdillaan, kun elämää tarkastelee tasokkaan hotellin ravintolan terassilta käsin.

Huomaan, että kaikkien golffareiden lyönnit tiiauspaikalta eivät ole osuneet kerralla kohdalleen ainakaan väylällä numero kahdeksan. Kahdeksikon kun kumoaa, merkki on kuin ääretön – ikuisuus. Herra antoi rukouksessa tehtävän kertoa tiedonsanan illan artistille.

Ruokailun jälkeen hiljennyin Herran edessä käydessämme lomakodissamme lyhyellä ruokalevolla 17.1.2016. Kerroin Isalle lähteväni illalla käymään aiemmin mainitsemassani gospelkonsertissa taksilla matkaten.

Sanoin Isalle, että ehkä juuri tämän todistuksen vuoksi olen päässyt tälle matkalle. Herran kehotuksesta matkasin taksilla kaupungin toiselle laidalle kauppakeskuksessa sijatsevaan turistikirkkoon Tukholman profetian Hengessä 17.1.2016.

Herra osoitti minulle rohkaisuksi 17.1.2016 jo toisen katamaraanin merellä, jonka kansi pullisteli väestä. Menin tilaisuuteen rohkein mielin Raamattu mukanani kertoakseni artistille konsertin jälkeen sanottavani Herralta.

Ennen tilaisuuden alkamista rukoilin tulevan kohtaamisen puolesta ja pyysin Herran siunausta kaikille paikalle kuin veneiden turvasatamaan saapuville lähimmäisilleni.

Satamassa olin valmiina Herran hyvän tahdon ilmaukseen todistaakseni Vapahtajastamme lähimmäisilleni 17.1.2016.

Turistikirkossa järjestettyyn gospelkonserttiin oli saapunut Herran kourallinen lomailijoita 17.1.2016.

17.1.2016 konsertin päätyttyä kerroin yksityisesti Herran terveiset illan artistille Renélle vaimonsa läsnäollessa. Myöhemmin TV7 toimitusjohtaja tuli hengessään puhuteltuna ja esitti minulle kutsun tulla Isännän pöydässä-ohjelmaan vieraaksi. Sanoin tulevani, jos se on Herran tahto. Kävin ohjelman kuvauksissa 12.12.2016.

Kiitollisin mielin palasin taksilla hotellille jättäen välittämäni sanan Herralta Hänen käsiinsä asian kirkastumiseksi sen vastaanottajalle. Yökerhossa oli parhaillaan meneillään petolintushow.

Joskus esityksiin pyydettiin mukaan vapaaehtoisia avustajia. Eläinesitysten jälkeen hotellivierailla oli mahdollisuus päästä yhteiskuviin kesyjen eläinten kanssa.

Luontokappaleella on tarkka katse 17.1.2016. Herra Itse tarkkaa Sanansa toteutumisen ajassa. Siis myös Kristuksen Ruumiin – valittujen pyhien Jumalan seurakunnan – kasvun ja rakentumisen Hengessä ja Totuudessa Jumalan Sanan todistuksen valossa.

Kokemusrikkaan päivän jälkeen oli mukavaa ottaa rennosti lomakodin pervekkeella pimenevää yötä ja päivän tapahtumia mielessään hämmästellen 17.1.2016.

Teneriffan yöt olivat mustan puhuvat. Elisan nukkumaanmenotarve määritti päivittäin paluuajankohdan lomakotiin, jotta tyttö pääsi ajallaan yöunille.

Aamupalalla 18.1.2016. Kevyt tonnikalasalaatti, crosant, tuoremehua ja aamukahvi. Ei voi paremmin päivä alkaa.

Vietimme 18.1.2016 toistamiseen päivän Monkey Beach Clubilla Atlantin aalloista nautiskellen.

Tuntui virkistävältä heittäytyä meren syliin 18.1.2016.

Elisa nautti hiekkaleikeistä rannalla 18.1.2016.

Kippis unelmalomalle 18.1.2016.

Purjealus seilaa ulapalla 18.1.2016. Merellä tuulee – mereltä tuulee.

Loma on ollut loistava. Sen näkee kaikkien kasvoilta 18.1.2016.

Illalla on vuorossa italialaisen keittiön antimet ruokajuomineen.

Viimeinen lomapäivä tuntui oikealta aloittaa kuohuvalla ja ohukaisilla kera suklaakastikkeen 19.1.2016. Kahvia koskaan unohtamatta.

Näkymä 19.1.2016 lomakodin parvekkeelta merelle päin on ikuisesti talletettuna sydämessäni.

Elisa kiittää mukavasta lomasta valloittavalla aidolla hymyllään 19.1.2016.

Ajatukset kohti kotimaata – muistot säilyvät ikuisesti.

Pingviini matkalla Suomeen 19.1.2016.

Saimme lisäaikaa Teneriffalla 19.1.2016.

Taakse jäävät Siam Park, Teide ja Loro Park 19.1.2016.

Teneriffaa voi suosittaa – takuulla on kliffaa.

Suomessa meitä odotti tammikuun tuimat pakkaset ja turvallinen hyvä arki. Kotiin on aina mukava palata – kotia  parempaa paikkaa ei ole ihmisen onnellisena elää.

 

HYVIN ELETTYJÄ HETKIÄ  2016

Tein lasteni Antonin, Alinan ja Elisan kanssa kesällä 2016 Suomenniemen kierroksen autolla. Yövyimme sukulaisissa ja leirintäalueilla teltassa. Reissu meni tosi hienosti. Isa oli töissä reissumme aikana.

 

MIELIPIDEKIRJOITUS 6.9.2016 (kirjoitusta ei julkaistu)

 

Houkan asialla

Esitän valtiolle miljardituoton aiemmin tuottaneen yhteisöveron tarkastamista, koska annettu porkkana ei ole kannustanut yrityksiä ja yhteisöjä työllistämään ihmisiä verohelpotuksen myöntämisperustetta vastaavasti. Se ei ole liioin houkutellut Suomeen uusia kansainvälisiä yrityksiä tuomaan talouteen piristysruisketta ja uusia verotuloja annettuja yritys- ja yhteisöverohelpotuksia korvaavasti.

Yrityksille ja yhteisöille voisi tarjota työnhakijan tarkastelusykliä vastaavasti mahdollisuuden saada osa menetetystä yhteisöverokevennyksestä hyödyksi seuraavan tarkastelujakson eli kvartaalin kuluessa, mikäli yritys tai yhteisö on liikevaihtonsa voluumin suhteessa palkannut yritykseen riittävästi työttömiä työnhakijoita. Yrityksen tai yhteisön työllistävää liiketoimintaa voisi tukea seuraavan tarkastelujakson kestävällä veroedulla, jota voitaisiin jatkaa edelleen verovuoden loppuun, mikäli työttömät olisivat saaneet jäädä yritykseen tai yhteisöön töihin eikä suhteellisessa liikevaihdon voluumissa olisi tapahtunut merkittävää liiketulosta parantavaa ja siten tarkastelukriteeristöä edelleen korottavaa kehitystä kuluneen vuosineljänneksen kuluessa.

Mielestäni hallituksen tulisi tarjota myös hyvää tulosta tekeville yrityksille ja yhteisöille nykytilanteessa tasapuolisuuden nimissä keppiä ja porkkanaa. Näin puuttuminen nykyisenkaltaiseen työttömyysturvaan olisi helpompi kaupata myös ammattiyhdistyksille, jotka opposition kanssa kilpaa puolustavat nykytilanteessa työmarkkinaosapuolien intressejä ajassa. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström onkin vedonnut elinkeinoelämään, jotta se osallistuisi taloustalkoisiin. Jos vetoomukset eivät auta, on hallituksen käytettävä sille kuuluvaa toimeenpanovaltaa ja otettava kerran lempilapsille annettu verotikkari pois ja korvattava se yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan kannustavalla veroporkkanalla.

Maailmalla on kahdet kasvot. Selän takana meitä nimitellään seuraavasti: Houkka, hylkiö, neitsyt ja typerys. Julkisesti puhutaan yhteiskunnan ulkopuolella elävistä, pitkäaikaistyöttömistä ja syrjäytyneistä, vaikka lajiopillinen ja käyttäytymistieteellinen tosiseikka on, etteivät yksilöt syrjäydy vaan ryhmä syrjäyttää yksilöt keskuudestaan. Syy on kuitenkin maailmassa aina yksilön, joka ei ole suostunut hengellisesti maailmassa vaeltavien yhteiskuntien määräenemmistöjen oikeutuksekseen katsomaan alistumiseen hengellisen pedon vallankäytön alaisuuteen ajassa. Kärjistäen totean, etteivät maailman persepanoon suostumattomat ole itse tahtoneet jäädä osattomiksi syntymäyhteiskuntansa täysivaltaisesta osallisuudesta ja mahdollisuudesta osallistua ja antaa työpanoksensa ajassa yhteiskunnan hyvinvointia kasvattavasti kohtuullista ja toisiin lähimmäisiin nähden tasavertaista korvausta vastaan ansiotöissä.

Suomalaisessa hyvinvoivien yhteiskunnassa kuplan sisällä vaeltavien on aika katsoa peiliin ja miettiä omaa ihmisyyttään ja toimiaan ajassa. Iankaikkisuusolentoina vastaamme valinnoistamme ja niiden korjausliikkeistä kerran Luojallemme. Ihmisarvo on kiistämätön yksilön perusoikeus virallisessa ja epävirallisessa yhteiskunnassa keskellämme. Raamatun – elävän Israelin Jumalan Sanan – ilmoituksen mukaan Saatanalla on maailmassa oma jäljitelmänsä Luojan toistaiseksi näkymättömissä olevasta valtakunnasta ajassa. Hälytysajoneuvot on varustettu globaalisti maailman tunnustamin tunnuksin – jopa hävittäjät eri valtioiden ilmavoimissa. Enää – jos koskaan aiemmissakaan maailmansodissa – ei ilmeisesti ole kansakuntien välisen sodan puhjetessa merkitystä sillä, onko taistelunäyttämöllä vastassa viholliskone vaan oleellisempaa on se, onko pilotti maailman tahtoon taipunut hyvä tyyppi vai ei. Omakonetunnistuslaitteen päällekytkentä tarjoaa torjuntatehtävän kohteelle mahdollisuuden välttää ihmishengen ajassa riistävän kuolettavan iskun FOF-tunnistuslaitteen kertoessa päällä ollessaan, onko kyseessä Friend Or Foe?

Suomenkin lähiympäristössä on lennelty pimein lampuin viime vuosina kasvavasti. Ymmärtäväinen Tasavallan Presidenttimme Sauli Niinistö on kansainvälisesti ehdottanut transpondereiden kytkemistä päälle tunnistamisen ja turvallisuuden edistämiseksi Itämeren alueella. Aloite on hyvä, koska hyväksi käytännöksi toteutuessaan se vähentäisi alueen sotilaspoliittista jännitettä. Samalla se palvelee ajassa hengellistä maailman pedon valtaa ja tunnustaa maailman vallankäyttöä yli kansallisten intressien. Pelottavaa on se kehityskulku, johon maailman hyvät tyypit kansakuntia ja erilaisia yhteiskuntia luotsaavat ajassa.

Eniten minua surettaa omanarvontuntemuksensa tiedostavien ja yhteiskuntien syrjäyttämien lähimmäisten asema ajassa. Hengellisesti kuolleiden sielujen maailmassa yksin Henki voi valaista ympäröivää hengellistä pimeyttä ja uudestisynnyttää Jumalan Hengestä kerran synninvallan voimasta hengellisesti kuolleen lähimmäisen hengen iankaikkiseen elämään. Jumala on valmistanut viisaudessaan pelastuksen synninvaltaan vapaasta tahdostaan ja omasta valinnastaan vajonneelle ihmiskunnalle. Jeesus Nasaretilainen kuoli kerran syntisten puolesta ristillä Pääkallonpaikalla. Synnin – hengellisen kuoleman – valta voitettiin, jotta ennalta luvatun ja ajassa fyysisesti kuolleista herätetyn Vapahtajan täydestä sydämestään vastaanottaneet pelastuisivat maailmaa ennalta ilmoitetusti kohtaavalta kadotustuomiolta Hänen yhteydessään.

Jeesuksen veren voima – Pyhä Henki – vuodatettiin kerran Jeesuksen opetuslasten sydämiin. Pyhä Henki pesee puhtaaksi tänäkin päivänä Kristuksen ruumiin – elävän Israelin Jumalan seurakunnan – ja sen jäsenten sydämet hengellisesti ajassa. Pelastumme ilman uskonnollisia tekoja yksin Jumalan armosta uskosta Vapahtajaamme. Meille on annettu tehtävä levittää Hengen kastetta – Herran siunausta lähimmäisillemme – kertoen evankeliumia eli kylväen Jumalan ihmissieluista hengellisesti ymmärrettäville pelloille uskon siemeniä, joille Herra itse antaa ihmiselämän koettelemusten muokkaaman hengellisen maaperän mukaisen kasvun ajassa. Jumalan valtakuntaa on verrattu sinapinsiemenen kasvuun. Usko ilman tekoja on kuollut ja hedelmää tuottamattomat oksat Herraa karsii pois Elämänpuusta osattomiksi. Jeesus Kristus on tuo hengellisesti ymmärrettävä Elämänpuu, jonka yhteydessä Pyhällä Hengellä Elämänpuuhun oksastetut kristityt kasvavat hengellisesti ja tuottavat Hengen hedelmää ajassa.

Kuoleman Voittaja ja Vapahtaja Herra Jeesus Kristus sanoo sinullekin yhä tänä päivänä: Minä Olen Tie, Totuus ja Elämä. Seuraa Minua. Totuus tekee vapaaksi, kirjoitetaan. Nöyrry ainoan elävän ja todellisen Kaikkivaltiaan Luojan edessä täydestä sydämestäsi, mielestäsi ja tahdostasi. Tunnusta syntisi elävälle Israelin Jumalalle – JHVH – ja ota uskoen kuoleman vallan puolestamme voittanut ennalta ilmoitettu Messias Jeesus Nasaretilainen – Jeshua – sydämen Herraksesi ajassa.

Tee parannus vaelluksessasi ja kiellä synnin valta elämässäsi seuraten Vapahtajaasi Taivaan Isän kotiin iankaikkisuuteen. Herra kertoi jo ennalta maailman kohtelevan Hänen omiaan kuten Herraansa. Omiaan Hän kehoitti rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäisiään – naapureitaan – kuten itseään. Jumala on kaiken näkyvän ja näkymättömän jatkuvasti luova ja ylläpitävä Henki ja elämä itsessänsä. Jumalan kuvikseen luomat lähimmäiset ovat Hänen asuinsijansa ja temppelinsä ajassa. Jokainen maailman silmissä oleva houkka on katoavaa yhteiskunnallista asemaa, omaisuutta ja maallista valtaa arvokkaampi iankaikkisuusolento. Kerran Herra kysyy sinulta, kuinka sinä kohtelit ajassa lähimmäisiäsi ja kohtasit Elämän Herran heissä? Mieti sitä harkiten.

Kuoleman vallan voitettuaan Jeesuksella Kristuksella on kaikki valta Taivaassa ja maanpäällä. Immanuel – Jumala keskellämme – Jumala meissä – Jeesus Messias ei pakota ajassa ketään ottamaan itseään Herrakseen. Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon ja valinnan mahdollisuuden. Iankaikkisuusolentona et takuulla tahdo lukeutua siihen joukkoon ihmissieluja – lähimmäisiä, joille Herra kerran toteaa: Mene pois! En tunne sinua! Vain Jeesuksen sydämeensä Herrakseen vastaanottaneet ja Hänen tahtonsa ajassa todeksi eläneet Herra kerran tunnustaa omikseen Taivaan Isän ja Hänen enkeleidensä – Taivaan henkivaltojen – edessä. Ota vastaan Vapahtajasi ja tee parannus vaelluksessasi ajassa. Uskonratkaisu on tahtoasia ja ihmiselämän tärkein päätös. Tee päätös sydämellä. Kunnioita elämää ajassa. Jokainen houkka on Herralle erityisen rakas ajassa. Jeesus elää! Jeesus on Herra! Valoa ja iloa.

Jukka Paakkanen

pitkäaikaistyötön

kapteeniluutnantti evp

 

 

HAJATELMA KIITOLLISUUS 4.10.2016

 

Kiitollisuus on sitä, että ymmärtää saavansa enemmän kuin ehtii antaa.

– Jukka Paakkanen 2016 –

IFITFI yritysidean esittelysivujen päävalikko

Jos olet vaikuttunut löydöstäsi, kerro IFITFIstä toki kaverillekin - Juuri näin - I just found - I just saw - Just like this - Juuri näin

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.ifitfi.com/todistukseni-isannan-poydassa-tv7">
Twitter
LinkedIn