HÄIKÄISEVÄN KAUNIS – suomalaista ylistystä

Suora lainaus YouTubesta:

”Suomalaista ylistystä. Lataa kappale tai koko levy osoitteesta www.ylistysnousee.com Säv & san: Mikko Mertanen + tiimi”

Kappaleet on ladattu YouTubeen Mikko Mertasen toimesta 31.7.2016.

 

Löysin ja hankin omakseni CD-levyn Pelastusarmeijan kirpputorilta 17.4.2018 Jämsässä. Pyhä Henki kehotti minua jakamaan sen lähimmäisilleni tiedoksi verkkosivuillani. Totesin tänään 20.4.2018 tekijöiden jakaneen kaikki kappaleet vapaasti kuunneltaviksi YouTubessa CD-levyn julkaisun jälkeen.

CD-levyn kannessa on merkintä:

HÄIKÄISEVÄN KAUNIS 2016 // Vapaa kopiointi- ja käyttöoikeus ei-kaupallisiin tarkoituksiin

 1. SIUNATTU HENKI
 2. IKUISESTI YLISTETTY
 3. HUONEESSASI
 4. KUNINGAS
 5. RAKKAASEENI NOJATEN
 6. SINULLE KUULUU KUNNIA
 7. NÄHDÄ KASVOSI
 8. OIKEUS VIRRATKOON
 9. KANSAKUNNAT
 10. VALTAISTUIN
 11. HÄIKÄISEVÄN KAUNIS
 12. SEURATA SINUA

CD-levyn vihkossa on kirjoitettuna seuraavat saatesanat:

”ILMESTYSKIRJASSA ON KUVAUS vanhasta apostoli Johanneksesta, joka temmattiin taivaalliseen valtaistuinsaliin. Aiemmin hän oli nojaillut Jeesuksen rintaa vasten, mutta nyt hän näki jotain aivan uutta.

Kaikkivaltias, ikuinen Majesteetti istuu kirkkautensa valtaistuimella kaikessa loistossaan ja kunniassaan. Neljä siivekästä olentoa palvoo Häntä lakkaamatta. Vanhimmat heittävät kruununsa Korkeimman jalkojen juureen. Miljoonien enkelien ylistyksen pauhu, ukkosenjylinää, salamoita, kristallimeri ja veljemme Johannes kaiken tämän keskellä.

Voitko kuvitella miten vaikeaa hänen oli pukea sanoiksi tuo kokemus?

Johanneksen tavoin mekin saamme katsella Häntä, joka istuu valtaistuimellaan. Jumalamme on häikäisevän kaunis, sanoinkuvaamattoman ihmeellinen, aivan toisenlainen kuin mikään luotu. Hän erottuu tuhansien joukosta. On ihmeellistä saada palvoa Häntä.

Tälle levylle on taltioitu meidän kokemuksiamme valtaistuinsalista. Tule mukaan! Jeesus on avannut tien valtaistuimen eteen jokaiselle. Sinäkin voit heittäytyä pukemaan sanoiksi sanoinkuvaamatonta.

Yhdessä kaikkien pyhien kanssa olemme Jeesuksen morsian. Hän kutsuu meitä kadottamaan elämämme kokonaan Hänen rakkauteensa. Silloin Hänen huoneensa tulee jälleen olemaan rukouksen huone kaikille kansoille. Silloin valtaistuinsalin ylistys kaikuu päivin ja öin myös tässä maassa ja maanosassa.

Rukouksemme on, että niin saa tapahtua.

Antti Turunen & Mikko Mertanen

Eeva Turunen

Hanna Mertanen

Ville Karaksela

Tuulikki Tarkiainen

Tommi Törnroos

Virpi Törnroos

Jussi Valkonen

Mari Valkonen

 

SPONTAANEISTA LAULUISTA

Osaa levyn kappaleista (raidat 1b, 3, 4, 8, 10 ja 11) ei ole sävelletty etukäteen, vaan ne ovat syntyneet niin kutsutun spontaanin ylistyksen aikana. Spontaanissa ylistyksessä emme laula jo olemassa olevaa laulua, vaan Pyhän Hengen siinä hetkessä innoittamaa ”uutta laulua”, jonka luonne on usein profeetallinen.

Olemme huomanneet, että valitun teeman (esimerkiksi raita 8: oikeudenmukaisuus) tutkiskeleminen etukäteen helpottaa huomattavasti uuteen lauluun heittäytymistä. Siksi päätimme aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin. Parin vuoden ajan tapasimme säännöllisesti Skypessä ja kasvotusten; rukoilimme, ylistimme ja tutkimme Sanaa. Meillä oli apuna yksinkertaisia musiikkitaustoja, joita käytimme myös lopullisissa äänityksissä. Näin laulujen sanomat muotoutuivat hiljalleen.

Itse äänityshetki kesti noin tunnin per kappale. Äänitysviikon lopuksi valikoimme kuhunkin spontaaniin lauluun sen teemaan parhaiten sopivat palaset. Sen jälkeen lauluosuuksien ympärille soitettiin eri instrumentit.”

Lainaus CD-levyn vihkosta päättyy.

Siunattuja Pyhän Hengen innoittaman musiikin kuunteluhetkiä ja Herramme Jeesuksen Vapahtajamme ylistyshetkiä sinulle! Valoa ja iloa.

 

IFITFI yritysidean esittelysivujen päävalikko

Jos olet vaikuttunut löydöstäsi, kerro IFITFIstä toki kaverillekin - Juuri näin - I just found - I just saw - Just like this - Juuri näin

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.ifitfi.com/haikaisevan-kaunis-suomalaista-ylistysta">
Twitter
LinkedIn