Näkyy ja kuuluu

Idean markkinointi (päivitetty 9.10.2012)

Kuvataiteilija Riikka Lenkkeri

IFITFI kävi tutustumassa kuvataiteilija Riikka Lenkkerin tuotantoon Maalauksia -näyttelyn avajaisissa 2.10.2012 Galleria Sculptorissa Helsingissä. Näyttely on esillä etelärannassa 3.-21.10.2012 välisenä aikana. Alla on kuvasatoa värikkäästä ja elämänmakuisesta näyttelystä sekä sen avajaistilaisuudesta.

Kuvataiteilija Seppo Renvall

IFITFI kävi tutustumassa kuvataiteilija Seppo Renvallin tuotantoon näyttelyn avajaisissa 1.10.2012 Galleria Ortonissa Helsingissä. Alla on kuvasatoa taiteilijan näyttelystä sekä sen avajaistilaisuudesta.

Kuvataiteilija Eila Karhu

IFITFI kävi tutustumassa kuvataiteilija Eila Karhun viimeaikaiseen tuotantoon Kannelmäen Prisman galleriassa 21.9.2012 Helsingissä. Alla on kuvasatoa historiaa ja luonnonmuodostelmia esiinnostavasta näyttelystä. Matkailu avartaa ja antaa virikkeitä myös taiteelliseen ilmaisuun.

 

 

 

 

 

Klaukkalan kirjaston Taiteiden Yö 14.9.2012

Yhteisöpalvelua ennakkomarkkinoidaan – jalkatyöllä haetaan tuotemerkin tunnettuutta. Perjantaina 14.9.2012 IFITFI esitteli ja markkinoi kehitteillä olevaa taiteen ja kulttuurin yhteisöpalvelua kontaktoimalla tapahtumayleisöä Klaukkalan kirjastossa Nurmijärvellä. Alla on kuvasatoa monitaiteellisesta illasta Klaukkalasta.

Habitare 2012

Torstaina 13.9.2012 IFITFI tutustui Habitare 2012 messuihin ja markkinoi kehitteillä olevaa taiteen ja kulttuurin yhteisöpalvelua kontaktoimalla tapahtuman esilleasettajia Helsingissä. Habitare messuilla oli mahdollisuus tutustua sisustamiseen, huonekaluihin, materiaaleihin, taiteeseen ja designtuotteisiin. Monipuolisen tarjonnan mahdollistivat samanaikaiset osastoittain toteutetut erillismessut. Habitaren lisäksi messuvierailla on mahdollisuus tutustua ValoLight, Salonki ja ArtHelsinki messutapahtumiin Messukeskuksessa. Sisäänpääsymaksu 30 euroa tuntuu kohtuulliselta runsaan messutarjonnan vuoksi.

Pääkirjastossa pääoma – oma pää Pasilassa

Yhteisöpalvelua ennakkomarkkinoidaan – jalkatyöllä haetaan tuotemerkin tunnettuutta. Torstaina 13.9.2012 IFITFI näyttäytyi ennen Habitare- messuilla vierailua Helsingissä Pasilan pääkirjastossa. Kirjasto on kuin kansallisarkisto. Painettu viisaus odottaa notkuvissa hyllyissä löytäjäänsä. Moni oma pää on tuottanut vuosisatoja yhteistä pääomaa – se on kaikkien saatavilla. Ajatukset ja kuvitukset on jaettu meille kaikille iloksi ja kasvun evääksi. Tänä päivänä saman voi tehdä internetissä – täällä pääoma on helposti kaikkien saatavilla joka hetkessä ja joka paikassa. IFITFI nautti visiitillä hienosta valokuvataiteesta. Alla on kuvasatoa Pasilan pääkirjastosta ja siellä esillä olleista valokuvanäyttelyistä. Kirjasto palvelee meitä kaikkia – IFITFI jakaa saman palveluasenteen. Sinun ja minun yhteisöpalvelu.

Muotoilija Mikko Paakkanen

IFITFI kävi tutustumassa muotoilija Mikko Paakkasen muusiikin vaikuttimista inspiroituneeseen tuotantoon Form of Sound -näyttelyn avajaisissa 11.9.2012 Designmuseon Galleriassa Helsingissä. Alla on kuvasatoa näyttelystä sekä sen avajaistilaisuudesta. Designmuseoon Korkeavuorenkadulle pääsee näppärästi raitiovaunulla 10. Näyttelyssä yhdistyvät käsinkoskettavalla tavalla ääni ja muoto. Ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen näyttelykokemus. IFITFI suosittelee vierailemaan heurekamaisessa näyttelyssä pidemmänkin matkan takaa. On hienoa todeta eri alojen luovan alan työntekijöiden yhteistyön kantavan ja inspiroivan vaikutuksen saavuttavan ja avartavan tavallisen kulkijan taide-elämystä tavoittelevan elämänsykkeen.

Helsinki Design Week 6.-16.9.2012

IFITFI arvioi tapahtuman näkyvyyttä ja vaikuttavuutta tavallisen taiteen ja kulttuurin kuluttajan näkökulmasta. Tapahtuman uutisointi ja medianäkyvyys on tavoittanut tavallisen kuluttajan tietoisuuden pääkaupunkiseudulla osana World Design Capital Helsinki 2012 markkinointia. Tapahtumatarjonta on monipuolinen, mutta se ei tavoita isoilla voluumeilla tavallista kuluttajaa marginaaliryhmätapahtumaimagonsa vuoksi. Tapahtumaa leimaa ja erillistapahtumiin osallistumishalukkuutta rajoittaa tavallisen kuluttajan näkövinkkelistä liian korkealle asettunut muodollinen ja kuvitteellinen osallistumiskynnys. Tapahtumasta syntyy helposti mielikuva prameista raameista, tapahtumajärjestelyissä mukana olevien yritysten keskinäisestä imagokilven kiillotuksesta ja brändin rakentamisesta suurelle yleisölle tarjottavan design-ikkunasta avautuvan hohdokkaan sekä tuotantoa arvostavan maukkaan tapahtumaelämyksen sijaan. Pyrkimällä tietoisesti tapahtuman imagoa avartamalla madaltamaan tapahtumaan osallistumiskynnystä voidaan tulevissa design-tapahtumissa tavoittaa paremmin tavallinen kuluttaja. On kasvatettava yleistä tietoisuutta siitä, kuinka luovan alan työn jälki näkyy ja kuuluu arjessa. Design on kaikkien juttu – ei vain luovan alan työtä luontaisesti arvostavan ihmisen juttu. Materiaalisessa maailmassa muoto visioi tuotteen – silmä rekisteröi ja arvottaa tuotteen. Silmää miellyttävä muoto on muotokieli oikea.

IFITFI:n näkemyksen mukaan luovan alan liiketoiminnan kasvupotentiaali on vallitsevassa nykytilanteessa suuri. Tiedostavilla kulutusmarkkinoilla hankitaan käytännöllisiä ja hyväksi havaittuja, kestävästi ja ekologisesti valmistettuja tuotteita unohtamatta silmää miellyttävää ulkonäköä. Tiedostava kuluttaja tietää design-tuotteidenkin tuovan luovan alan työntekijälle ansion vain riittävällä myyntivoluumilla. Tavoiteltavan myyntivoluumin saavuttaminen tarkoittaa yksittäisten tuotteiden myyntihintojen asettamista kuluttajan maksuhalukkuutta ja -kykyä vastaavalle tasolle. IFITFI:n idea on luoda internettiin työ- ja kulutusmarkkinat, joilla tälläiset myyntivoluumit ja luovan alan työntekijöiden mielekkäät ansiot voidaan mahdollistaa. Nykyisellään muut tahot kuin luovan alan työntekijät nauttivat myyntivoluumien tuotosta luovien yksilöiden jäädessä työn tehtyään tulovirtojen sivupuroille. Näitä sivupuroja kanavoivat tahot ohjaavat tulovirrat edelleen luovan alan työntekijöiden ulottumattomiin. Raha jää nykytilanteessa makaamaan, kun se päinvastoin pitäisi saada kiertämään ja tuottamaan hyvinvointia laajalla vaikutusalalla. Tiedostava kuluttaja voi vaikuttaa tähän epäkohtaan muuttamalla kulutustottumuksiaan kuluttamalla sellaisiin luovan alan työntekijöiden tuotteisiin, joista tekijät saavat heille kuuluvan osuuden myyntivoitosta. Design-tuotteet ovat yksi luovan alan tuoteryhmä – merkittävä muoto sellaisenaan. Tiedosta se – se tiedosta.

Kuvanveistäjä Helena Mutanen

IFITFI kävi tutustumassa kuvanveistäjä Helena Mutasen tuotantoon Not Any Closer -näyttelyn avajaisissa 11.9.2012 Galleria Sculptorissa Helsingissä. Näyttely on esillä etelärannassa 12.-30.9.2012 välisenä aikana. Ruotsalaisen kuvanveistäjän sukujuuret ovat Itä-Karjalassa, jotka ovat inspiroineet taiteilijaa tutkimaan töissään emigraation vaikutuksia ihmisiin. Juuret ja juurettomuus puhuttelevat. Näyttelyssä syntyy nopeasti tunne siitä, kuinka tärkeää on tuntea aiempien sukupolvien elämänkulku ja tunnistaa sen vaikutukset nykyhetkeen yksilötasolla ja -kohtaisesti.

Muotoilija Mikko Paakkanen

IFITFI kävi tutustumassa muotoilija Mikko Paakkasen tuotantoon MY BOX -näyttelyn avajaisissa 6.9.2012 Galleria Forum Boxissa Helsingissä. Alla on kuvasatoa arvokeskusteluun haastavasta ja erilaisesta muotoilijana tunnetun taiteilijan näyttelystä sekä sen avajaistilaisuudesta. Galleriaan on helppo mennä julkisilla kulkuneuvoilla. Raitiovaunulinja 6:n päätepysäkki Hietalahdessa on gallerian edustalla. Näyttely kutsuu keskustelemaan.

KNIT ´N´TAG 2012

IFITFI kävi 5.9.2012 tutustumassa toistamiseen Helsingissä Vanhassa kirkkopuistossa virkkauksin verhottuihin puihin. Alla on kuvasatoa päivän bongauksista. Luovuus kukkii ja puhuttelee – tälläkin tavalla.

Kuvataiteilija Laura Klein

IFITFI sai kutsun ja kävi tutustumassa kuvataiteilija Laura Kleinin viimeaikaiseen tuotantoon Jorvin sairaalan pääaulassa 4.9.2012 Espoossa. Alla on kuvasatoa puhuttelevasta potilaskokemuksia esiinnostavasta näyttelystä. Sairaalamiljöö tukee teemaa ja herättää havainnoitsijan itsetutkiskeluun. Terveys on tärkeä arvo ja sairaudet väistämätön todellisuus jokaisen ihmisen elämänmittaisella matkalla.

Kuvataiteilija Minnamari Toukola

IFITFI kävi tutustumassa kuvataiteilija Minnamari Toukolan tuotantoon näyttelyn avajaisissa 3.9.2012 Galleria Ortonissa Helsingissä. Alla on kuvasatoa mielenkiintoisesta uuden sukupolven sekatekniikkateoksia luovan taiteilijan näyttelystä sekä sen avajaistilaisuudesta. IFITFI kiittää Galleria Ortonia mahdollisuudesta olla mukana tapahtumassa.

Sello soi

Yhteisöpalvelua ennakkomarkkinoidaan – jalkatyöllä haetaan tuotemerkin tunnettuutta. Lauantaina 25.8.2012 IFITFI näyttäytyi Espoossa kauppakeskus Sellossa. Alla on kuvasatoa kauppakeskus Sellossa Espoo-päivää viettäneestä Tapiola Sinfoniettasta.

Taiteiden Yö 2012

Yhteisöpalvelua ennakkomarkkinoidaan – jalkatyöllä haetaan tuotemerkin tunnettuutta. Torstaina 23.8.2012 IFITFI esitteli ja markkinoi kehitteillä olevaa taiteen ja kulttuurin yhteisöpalvelua kontaktoimalla tapahtumayleisöä Helsingissä. IFITFI tutustui Taiteiden Yö -tapahtuman kulttuuritarjontaan Helsingin keskustassa ja Töölössä. Päivä alkoi sateisessa säässä ja päättyi kauniiseen elokuiseen pimenevään iltaan täynnä monipuolista kulttuuritarjontaa. Taide saa ihmismassat liikkeelle – luovuutta arvostetaan. Yhteisin toimin ja tiedostavalla asenteella taiteesta ja kulttuurista ollaan varmasti valmiita myös maksamaan. Tietoa tulee jakaa ja ymmärrystä lisätä – tähän huutoon vastaa yhteisöpalvelu IFITFI. Alla on kuvasatoa päivän patikkamatkalta.

Kuvanveistäjä Ossi Somma

IFITFI kävi tutustumassa kuvanveistäjä Ossi Somman tuotantoon Sokea sokeaa taluttaa -näyttelyn avajaisissa 21.8.2012 Galleria Sculptorissa Helsingissä. Paikalla oli runsaasti Somman tuotannosta innostuneita ja viehtyneitä taide- ja kulttuurialan kutsuvieraita. Kuvanveistäjä Ossi Somman näyttelyn yhteydessä Suomen Kuvanveistäjäliitto jakoi presidentti Tarja Haloselle Pro Sculptura –mitalin. Alla on kuvasatoa vaikuttavasta ja ajankohtaisesta näyttelystä sekä sen avajaistilaisuudesta.

Karjalasta kajahtaa

Yhteisöpalvelua ennakkomarkkinoidaan – jalkatyöllä haetaan tuotemerkin tunnettuutta. Lauantaina 11.8.2012 IFITFI näyttäytyi Pukarossa, Kouvolassa ja Taavetissa. IFITFI teki ensimmäisen artikkelin Aito Taitaja -palveluun. Käy tutustumassa luovan alan työn tekijöihin ja heidän tuotteisiinsa palvelussa.

Helsinki kierros

Yhteisöpalvelua ennakkomarkkinoidaan – jalkatyöllä haetaan tuotemerkin tunnettuutta. Perjantaina 10.8.2012 IFITFI esittäytyi Helsingin kaduilla, toreilla ja kulmilla. Alla on kuvasatoa päivän patikkamatkalta.

IFITFI yritysidean esittelysivujen päävalikko

Jos olet vaikuttunut löydöstäsi, kerro IFITFIstä toki kaverillekin - Juuri näin - I just found - I just saw - Just like this - Juuri näin

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.ifitfi.com/nakyy-ja-kuuluu">
Twitter
LinkedIn