Idean kehittäjästä

Hyvä ideaan tutustuja. Koin, että minun tulee esittäytyä sinulle paremmin tämän sivun kautta. Ehkä sinun on näin parempi arvioida ideaani pohtiessasi sen potentiaalia vastata tämän päivän uusia innovaatioita työ- ja yritysmaailmaan vaativaan haasteeseen. Ota rohkeasti yhteyttä minuun, jos koet, että haluat edistää idean kehittymistä visioiduksi taiteen ja kulttuurin yhteisöpalveluksi – meidän kaikkien parhaaksi.

Minun nimeni on Jukka Paakkanen. Olen tavallinen 38-vuotias suomalainen mies Klaukkalasta Nurmijärveltä. Koulutukseltani olen rakennuspiirtäjä ja upseeri. Olen eroperheen vesa ja itsekin eronnut. Solmiessani avioliiton nuoruuden vaimoni kanssa otin tasa-arvon osoituksena sukunimekseni hänen harvinaisen sukunimensä. Avioeron ja työuran vaihtopäätöksen jälkeen olen ottanut takaisin isäni sukunimen. Kultavirta on taas Paakkanen. Olen 8-vuotiaan pojan ja 6-vuotiaan tytön isä. Olen suoraselkäinen, rehti, reilu, jämäkkä, suorapuheinen, empatiakykyinen ja aito ihminen. Olen kristitty lähimmäinen.

Olen syntynyt Helsingissä. Lapsuuteni vuodet kasvoin Imatralla ja nykyisessä Parikkalassa Itä-Suomessa. Koulut kävin Helsingissä. Pääkaupunkiseudulla olen asunut Helsingissä Etelä-Haagassa, Alppilassa, Pikku-Huopalahdessa ja Kannelmäessä. Varusmiespalvelusaikanani olin virallisesti kirjoilla äitini kodissa Espoon Leppävaarassa ennen Kannelmäkeen muuttamista. Olen asunut Nurmijärven Klaukkalassa vuodesta 2004 alkaen.

Harrastan kuntourheilua, lenkkeilyä ja uintia. Luovuuttani toteutan toisinaan kirjoitellen hajatelmia ja piirrustellen. Joskus innostun tarttumaan siveltimeenkin omaksi ilokseni. Olen kasvanut partioharrastuksen ja joukkueurheilulajien parissa kristillisen arvomaailman tunnustavassa perheessä. Isäni on eläkkeellä oleva kykypuoluehenkinen ja Jumalan armoa ihmistä kohtaan saarnoissaan korostava rovasti. Solidaarinen ja empatiakykyinen äitini on vielä työelämässä perheneuvojana. Minulla on kolme veljeä. Olen veljessarjan toiseksi vanhin.

Edesmenneen mummoni antama elämänohje on hyvin luterilainen ja evakkomatkat kokeneen karjalalaisen motto: ”Rukoile ja tee työtä”. Tuohon elämänohjeeseen olen palannut ajatuksissani useasti. Usko Jumalaan on ollut minulle pienestä pitäen hyvin luonnollinen asia. Olen hyvin kiitollinen vanhemmilleni ja läheisilleni siitä, että olen saanut kasvaa pienestä pitäen kristillisessä arvomaailmassa. Tässä suhteessa olen ollut moniin nähden etuoikeutetussa asemassa. Uskonratkaisuni tein rippikouluikäisenä kokiessani elävän Jumalan kutsun ottaa Hänet sydämeeni.

Uskoani on koeteltu monin tavoin – aina Jumala on kääntänyt koettelemukset voitoksi vahvistaen turvaamaan yksin Häneen ja kulkemaan rohkeasti maailmassa lähimmäisten rinnalla. Voin todeta, että olen kulkenut elämäni lapsuus-, nuoruus- ja ruuhkavuodet Jumalan johdatuksessa. Jumalan johdatuksessa kulkeminen vaatii ilman ehtoja nöyrän mielen ja avoimen sydämen – silloin Jumalan Pyhä Henki tekee meidät uudeksi. Silloin Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen Kristuksen Herruutta meidän kauttamme arjessa – tässä ja nyt.

Lapsena harrastin jalkapalloa, jääkiekkoa ja koripalloa. Koripalloharrastus on kulkenut matkassa aina aikuisuuteen asti. Aikuisiässä olen harrastanut metsästystä ja kestävyyskuntoilua. Olen juossut maratoneja, hiihtänyt ja pyöräillyt. Olen huolehtinut säntillisesti myös omasta hyvinvoinnistani, jotta saattaisin tehdä työni hyvin – esimerkillisesti – ja pitää hyvän huolen lähimmäisistäni.

Teen tuiki tavallisia asioita. Olen aktiivinen ja myönteisesti elämään suhtautuva ihminen. Optimistisena realistina haluan nähdä haasteissakin mahdollisuudet. Syön monipuolista ravintoa, juon päivittäin kahvia, nautin juhlissa alkoholia ja poltan sikariakin vaihtelevasti. Jaan arjen ilot ja surut parisuhteessa rakastamani naisen kanssa. Nyt olen elämän ruuhkavuosissa seesteisempää keski-ikää kohti tasaisesti askeltava kristitty lähimmäinen. Kuljen elämässäni joka päivä rukoillen ja kysellen Luojani tahtoa. Olen kokenut, että Jumala on tahtonut puhutella lähimmäisiäni tämän idean kautta – sinuakin.

Olen vastuullinen ihminen ja kuuliainen Jumalan tahdolle. Tein elämässä radikaalin siirron jättäessäni taakse työni Puolustusvoimissa. Koin, että Jumalalla oli nyt minulle muuta työtä tarjolla. Koin, että se peltoala, joka minulle oli annettu vastattavaksi oli nyt valmis. Pelto oli kynnetty ja siemenet kylvetty. Jumala korjaisi sadon aikanaan. Harkitsin työuran vaihtamista kolmen vuoden ajan. Minuakin kutsuttiin mukaan maailman verkostoihin. Minulla on aina vain yksi Herra – Jeesus Kristus – Ihmisen Poika. Hän on esimiesten Esimies, ylipäälliköiden Ylipäällikkö, kuningasten Kuningas ja herrain Herra. Luojani ei puoltanut tuota kutsua. Olin tässäkin asiassa kuuliainen Luojalleni ja luotan siihen, että Jumala osoittaa minulle joka päivä sen suunnan, johon minun tulee kulkea – myös työtehtävissä. Siksi kehitän nyt määräajan tätä ideaa.

Olen kokenut saaneeni tämän idean antamaan toivoa ja vahvistamaan lähimmäisten luottamusta Häneen. Jumala ei ole sulkenut silmiään yhdenkään ihmisen hädältä – Hän kulkee heikoimpien rinnalla. Jumala on Rakkaus. Rakkaus ei lue syntejämme vaan kelpaamme Hänelle juuri tällaisina epätäydellisinä yksilöinä kuin olemme. Usko elävään Jumalaan on minun elämäni johtotähti. Odotan innolla juhlaa, johon olen saanut ja vastaanottanut kutsun. Sinutkin on kutsuttu. Vaikka tietäisin juhlien juhlan alkavan huomenna, kylväisin hyvät siemenet ja istuttaisin omenapuun tänäänkin. Ihmiselämässä on kannettava vastuu itsestään ja lähimmäisistään – joka hetki. On otettava vastaan elämä – joka hetki. On pidettävä kiinni totuudesta – joka hetki.

En tuputa kenellekään elämänkatsomustani. Todistan uskostani arjessa elämälläni esimerkkiä näyttäen. Jumalaan uskovana ihmisenä en harjoita uskonnollisuutta tai kiillota omaa kilpeäni lähimmäisten silmissä – elän arjessa uskossa ja saan voimaa uskosta. Kelpaan Jumalalle juuri tällaisena kuin olen – sinäkin. Moni tämänpäivän merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa oleva lähimmäinen on tavannut minut upseerina maanpuolustuskurssien merivoimien esittelyissä sota-aluksella – ehkä sinäkin. Minä en tuomitse ketään tai mitään – jokainen ihminen on kaksin Luojansa kanssa. Emme voi elää elämäämme kenenkään toisen puolesta. Avoimuuden ja suoruuden osoituksena panen nyt koko persoonani näytille muutamien henkilökohtaisten dokumenttien julkaisemisella tällä verkkosivulla. Koen nyt, että se on minun Luojani tahto – tällainen kristitty ihminen minä olen.

IFITFI yritysidean esittelysivujen päävalikko

Jos olet vaikuttunut löydöstäsi, kerro IFITFIstä toki kaverillekin - Juuri näin - I just found - I just saw - Just like this - Juuri näin

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.ifitfi.com/idean-kehittajasta">
Twitter
LinkedIn